06 26 79 43 73 / 06 20 11 96 58

Breng verademing in je leven, lezing 27-11-2013

Ademhaling

Mind2Run is geschoold in de ademhalingstechniek van Koen de Jong. Ben je geïnteresseerd in deze eenvoudige en doeltreffende manier van ademhalen, dan raden we je onderstaande lezing ten zeerste aan. Enkele lopers van Mind2Run hebben zich hiervoor al opgegeven. Mocht je je ook aanmelden, geef het dan ook nog even door aan ons; we kunnen  jullie dan met elkaar in contact brengen i.v.m. carpoolen.

Lezing over ademhalen in het algemeen en bij sporten, door Koen de Jong
Datum: woensdag 27-11-2013 van 19.00 tot ± 21.30 uur
Locatie : Lentis “de Kimme” Zuidlaren
Kosten: € 7.50 pp (op de avond betalen)
Aanmelden via: http://www.sportrusten.nl/agenda/zuidlaren-koen-de-jong

De boeddhistische monnik, de topsporter en de gezonde mens hebben met elkaar gemeen dat ze, in rust, niet te snel ademhalen. Zonder een fysieke inspanning is een gezonde ademfrequentie namelijk vier tot acht keer per minuut. Veel mensen echter ademen continu sneller, tot meer dan twintig keer per minuut. Dat is zinloos en energievretend en het is oorzaak van uiteenlopende klachten als burn-out, depressie, overgewicht, hartkloppingen, hoge bloeddruk, concentratieproblemen, hoofdpijn, rugpijn, slaapproblemen, obstipatie en angststoornissen.

Hoe komt dit? Wat gebeurt er dan in je lijf en in je hoofd? En wat kun je er zelf aan doen om het op te lossen? Daarover gaat deze lezing..

Als opwarmertje een filmpje van 2 minuten over ademhaling om te zien waarom een ademhalingsoefening goed werkt.

 

 

Schrijf een reactie